10/02/2015
Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ μπορεί και μέσα στο 2015

 

Η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ μπορεί να γίνει στα τέλη του 2015, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Βήμα 99,5, αν και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία.

«Μπορεί να γίνει στα τέλη του 2015. Σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ασφαλώς τον συγκεκριμένο σχεδιασμό για το πότε θα γίνει πράξη αυτή η δέσμευση μας. Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τώρα την ακριβή ημερομηνία, διότι θέλουμε παράλληλα να μπουν σε εφαρμογή μια σειρά άλλα μέτρα, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που θα αναλάβουν το κόστος υλοποίησης αυτού του μέτρου» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων δήλωσε πως «θα είναι μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απειλής αποχώρησης από την Ευρωζώνη απάντησε: «Εμείς δεν απειλήσαμε ποτέ την Ευρώπη, ούτε επιλογή μας είναι, ούτε εκτιμάμε ότι οι εταίροι μας θα κάνουν μια τέτοια επιλογή, που θα οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σημείωσε: «Είμαστε σε μια στιγμή, όπου το λεπτό και το δευτερόλεπτο έχει μεγάλη κρισιμότητα και αξία. Επομένως δεν είναι πολιτικά ορθό και σκόπιμο να αρχίσουμε να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα τη στιγμή που αυτή τη στιγμή συζητώνται πράγματα».

Σε σχόλιο ότι το δημοψήφισμα είναι υποθετικό, αλλά όχι εξωπραγματικό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Δεν είναι καθόλου εξωπραγματικά. Έχουμε μια ισχυρή πρόσφατη λαϊκή εντολή και εάν επιχειρήσουμε στα όπλα που διαθέτουμε στη φαρέτρα να χρησιμοποιήσουμε κάποιο από αυτά, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να το πούμε. Θα έλεγα λοιπόν ότι αυτό που θα κάνουμε είναι το πώς πολιτικά θα κινηθούμε, αυτό έχουμε κάνει ξεκάθαρο».

Για εκλογικό νόμο είπε: «Το θέμα του εκλογικού νόμου θα συζητηθεί σε συνδυασμό με μια σειρά αλλαγές, αυτό που ονομάζουμε λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Ισχύει η δέσμευση μας, ότι τελικά θα πρέπει να πάμε σε μια συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, ως πάγιο εκλογικό σύστημα».

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90