04/02/2015
Πιθανός ένας συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ

 

Ανταποκρίσεις και εκτενή άρθρα εξακολουθούν να φιλοξενούν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα, προσπαθώντας να προβλέψουν εάν η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει σε μια νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

«Η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη», αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

Σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο, ο Ντένις Γκάρτμαν (Dennis Gartman), εκδότης του «The Gartman Letter», τόνισε ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε τόσο μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία, που η Γερμανία θα έκανε τα πάντα για να αποφύγει κάτι τέτοιο».

Σε δημοσίευμα της New York Times καταγράφονται οι θέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας για το θέμα του χρέους και σημειώνονται εκτιμήσεις αναλυτών ότι «ένας συμβιβασμός που θα προκύψει από διαπραγμάτευση είναι πιθανός».

Επίσης, σημειώνεται ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ, αν κι ένα Grexit θα προκαλούσε μεγαλύτερη αναταραχή στη χώρα, ενώ οι επιπτώσεις του στην ευρωζώνη και στις παγκόσμιες οικονομίες είναι λιγότερο σαφείς».

Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg γίνεται αναφορά σε «αρνητική στάση χωρών για το θέμα διαγραφής του χρέους».

Όπως σημειώνεται, «το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, σχετικά με την τρόικα θα συζητηθεί την Τετάρτη κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σύμφωνα με γερμανό αξιωματούχο, «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της μπορούν να στραφούν προς έναν πιο απομακρυσμένο ρόλο για το ΔΝΤ».

Σε δημοσίευμα στη Wall Street Journal σημειώνονται πέντε ερωτήσεις που περιγράφουν την «πολύπλοκη σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ. Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «οι συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές, η αγορά ομολόγων, ο ELA, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, είναι ερωτήματα που βρίσκουν τις απαντήσεις στη σύντομη αυτή παρουσίαση της σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΕΚΤ».

Ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του περιοδικού VICE κάνει αναφορά στο θέμα των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «από το 2000, περισσότεροι από 27.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη», με αφορμή το δεύτερο από σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ «για τους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη». Στο δεύτερο αυτό ντοκιμαντέρ, ανταποκρίτρια του VICE ταξίδεψε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες καταβάλλουν τεράστια ποσά για να επιβιβαστούν στα «πλοία του θανάτου» με προορισμό την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90