03/02/2015
Δε θα δεχθούμε μονομερή κατάργηση της Τρόικας δηλώνει ο Σόιμπλε

 

Έτοιμος να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη δηλώνει ο γερμανός ομολογός του Βόλφγκανκ Σόιμπλε, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι το Βερολίνο δε πρόκειται να δεχθει μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της Ελλάδας.

"Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει αυτό τον επιτυχημένο δρόμο για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά δεν θα αποδεχθούμε μονομερείς αλλαγές στο πρόγραμμα", δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters και πρόσθεσε ότι έτοιμος να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρουφάκη - αλλά ότι δεν βλέπει να πρέπει να καταργηθεί η Τρόικα.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός ότι φθίνει η στήριξη των πολιτών στο ευρώ εν μέρει και εξαιτίας της απόφασης της ΕΚΤ να αγοράσει κρατικά ομόλογα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Κριστίν Βριτς, είχε αναφέρει ότι επίκειται συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, δίχως ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ευσπρόδεκτος στο Βερολίνο.

"Το Βερολίνο επιθυμεί να έχει μία καλή και φιλική επαφή με την ελληνική κυβέρνηση", δήλωσε η εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας ότι κατά την προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, είναι βέβαιο ότι θα δοθεί η δυνατότητα μίας συνάντησης ανάμεσα στους δύο αρχηγούς κυβερνήσεων.

"Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι να περιμένει να δει ποιες είναι οι ιδέες της νέας ελληνικής κυβέρνησης", διευκρίνισε.

 

Πηγή: www.news.gr


efm_728x90