28/01/2015
Προειδοποιήσεις από Moody’s και S&P για το αξιόχρεο της Ελλάδας

 

Ως αρνητικό πιστωτικό γεγονός για το αξιόχρεο της Ελλάδας αλλά και των ελληνικών τραπεζών χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ο οίκος Moody’s. Ροή προειδοποιήσεων από την Standard & Poor’s για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ως αρνητικό πιστωτικό γεγονός για το αξιόχρεο της Ελλάδας αλλά και των ελληνικών τραπεζών χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ο οίκος Moody’s σε δυο ξεχωριστές εκθέσεις που απέστειλε προς τους πελάτες της.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το εκλογικό αποτέλεσμα παρατείνει τους κίνδυνους ρευστότητας, χρηματοδότησης και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Την ίδια στιγμή, νέα προειδοποίηση υπήρξε σήμερα από τον οίκο Standard & Poor’s, μια ημέρα μετά την εκτίμησή της ότι η Ελλάδα τίθεται από σήμερα, 27 Ιανουαρίου, ως και τις 13 Μαρτίου σε επανεξέταση προς υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P, Μόριτζ Κρέμερ, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η διαγραφή του χρέους δεν προσδίδει πολλά στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα, προσθέτοντας ότι για την ώρα κάτι τέτοιο μοιάζει ούτως η άλλως πολιτεία ανέφικτο.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90