26/01/2015
Χιλιάδες ασφαλισμένοι στην αναμονή για το εφάπαξ

 

52.293 ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από το δημόσιο, το ΙΚΑ, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, είναι σε αναμονή για το βοήθημα, με την "ουρά" να είναι ατελείωτη

Ρεκόρ σημειώνει πλέον η λίστα αναμονής για το εφάπαξ, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ταμείων πρόνοιας, 52.293 ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από το δημόσιο, το ΙΚΑ, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, είναι σε αναμονή για το βοήθημα.

Από αυτούς, οι 40.700 περιμένουν το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία εγκρίθηκα υπερωρίες, για να διεκπεραιωθούν οι 40.700 αιτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ακόμη, οι 8.843 δικαιούχοι προέρχονται από τους τομείς πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα και 2.750 ασφαλισμένοι περιμένουν εφάπαξ από το ταμείο πρόνοιας των ΔΕΚΟ και τραπεζών.

Από τους δικαιούχους, το 92% έχει συνταξιοδοτηθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013, κάτι που σημαίνει ότι το εφάπαξ που θα λάβουν θα είναι ανάλογο που με το πλήθος των αιτήσεων που θα μπορεί να πληρώνει το κάθε Ταμείο. Η καταβολή θα ξεκινήσει πιθανότατα το Μάρτιο-Απρίλιο, αν και οι εκλογές είναι πιθανό να πάνε ακόμη πιο πίσω τις αρχικές ημερομηνίες.

 

Πηγή: www.7imeres.gr


efm_728x90