20/08/2015
Καμία επιπλέον παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

 

Καμία παράταση δεν προτίθεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του είχε δηλώσει σε υψηλούς τόνους ότι οι υφιστάμενες προθεσμίες είναι καταληκτικές και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να επιμηκυνθούν.

Ετσι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα και η Τετάρτη 26 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα.

Με αφορμή αιτήματα για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι:

Ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων είναι ικανοποιητικός και έχει ήδη υποβληθεί το 84% των δηλώσεων.

Εχουν ήδη δοθεί παρατάσεις που κάλυψαν υπαρκτές ανάγκες.

Αναγνωρίζονται πλήρως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες και ειδικά στους λογιστές από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Είναι αναγκαίο όμως να ολοκληρωθεί η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Με βάση τα προηγούμενα, τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις καταληκτικές ημερομηνίες της Πέμπτης 20.8.2015 για τα νομικά πρόσωπα και της Τετάρτης 26.8.2015 για τα φυσικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογουμένους, όπως:

Πρόστιμο 100 ευρώ (σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων).

Προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα στο ποσό του φόρου.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90