17/08/2015
Μετά τις 20/8 θα πάρει τις αποφάσεις του ο Αλ. Τσίπρας

 

Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Ολα πλέον είναι ανοικτά για τις πολιτικές εξελίξεις. Από την απόφαση για διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή μέχρι απευθείας τις εκλογές. Οπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός δεν θέλει να προχωρήσει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού και προσανατολίζεται στην προσφυγή στις κάλπες, πιθανότατα στα τέλη Σεπτεμβρίου με πιθανές ημερομηνίες την 20η και 27η. Αγνωστο είναι ακόμη τι θα κάνει με τους διαφωνούντες στο κόμμα αφού κάθε μέρα που περνά οι επιθέσεις εναντίον του πληθαίνουν. Η Αριστερή Πλατφόρμα «τραβάει το σκοινί» και δεν αποκλείεται αυτό να σπάσει, δηλαδή να υπάρξει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Αν και αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και για το πότε θα γίνει το έκτακτο συνέδριο και το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90