13/08/2015
Βερολίνο: Ανοικτό στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - όχι στο κούρεμα

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Το Βερολίνο είναι έτοιμο να μιλήσει για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, με τρόπους όπως η επιμήκυνση των χρόνων ωρίμανσης ή η άμβλυνση των όρων, αλλά ένα κούρεμα είναι εκτός συζήτησης δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν.

Οπως δήλωσε σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο «ένα αποκαλούμενο κούρεμα δεν είναι νόμιμο, όταν δηλαδή παραδίδεις μέρος  χρέους... αλλά υπό το σχήμα ελάφρυνση χρέους μπορεί κανείς επίσης να συζητήσει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων, τον ορισμό χρονικών περιόδων χωρίς πληρωμές τόκων ή κεφαλαίου και μπορούμε να συζητήσουμε γι΄αυτό, πάντοτε το λέγαμε αυτό».

Μέσω του δικτύου του Deutschlandfunk ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει κοινή θέση για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, η οποία θα πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, υποβαθμίζοντας τις πληροφορίες για διάσταση απόψεων στους κόλπους της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

«Η γερμανική κυβέρνηση στο σύνολό της...αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτύχει μία καλή συμφωνία. Υπάρχει μία εποικοδομητική προσέγγιση, μία προθυμία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, υπάρχει η παραδοχή ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Ο Γενς Σπαν επανέλαβε ότι ορισμένα σημαντικά θέματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει να αντιμετωπισθούν αυτήν την εβδομάδα και ότι είναι σημαντική για τη Γερμανία η παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διαδικασία


 

 

 

Πηγή:


efm_728x90