15/01/2015
Στο "Διαύγεια" τα στοιχεία δαπανών όλων των ΜΚΟ

 

Υποχρεωτική καθίσταται η ανάρτηση στη Διαύγεια των απολογιστικών στοιχείων των δαπανών όλων των ΜΚΟ (των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταρειών) σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. 4305/2014 (Α΄237), σε εφαρμογή του οποίου εκδόθηκε η υπουργική απόφαση, ενισχύει τη συμμετοχή, τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο μέσα από τη θεσμική αναβάθμιση του «Προγράμματος Διαύγεια».

Ειδικότερα, καθιερώνεται η υποχρεωτική ανάρτηση στο «Πρόγραμμα Διαύγεια» των απολογιστικών στοιχείων των δαπανών όλων των ΜΚΟ (των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών των σωματείων, των ιδρυμάτων και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και λοιπών μη κερδοσκοπικών φορέων), οι οποίες επιχορηγούνται από Δημόσιους και Αυτοδιοικητικούς φορείς με ποσό άνω των 3.000 ευρώ ετησίως.

Οι επιχορηγούμενες ΜΚΟ οφείλουν να αναρτούν αναλυτική κατάσταση διάθεσης των ποσών που έλαβαν.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι επιχορηγούμενοι φορείς δεν αναρτήσουν απολογιστικά στοιχεία, όπως έχουν υποχρέωση, αποκλείονται από παντός είδους επιχορήγηση ή χρηματοδότηση από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης στο μέλλον.

 

Πηγή: naftemporiki.gr


efm_728x90