17/12/2014
Ανδρεάδης: Πυκνά σύννεφα μαζεύονται πάνω από τον τουρισμό

 

Έκκληση και προτροπή προς τον πολιτικό κόσμο να διαχειριστεί με ομαλότητα και αυτοσυγκράτηση τις πολιτικές εξελίξεις ώστε να αποφευχθεί ένα βαρύ, και δύσκολα αναστρέψιμο, πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης.

Σε συγκέντρωση Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Ανδρεάδης έκανε λόγο για πυκνά σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τον τουρισμό, καθώς ήδη καταγράφονται σαφείς ενδείξεις ανάστροφης της ροής κρατήσεων και ακυρώσεις προγραμματισμένων συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, ενώ σε ορισμένες μεγάλες αγορές, οπού οι εξελίξεις στην Ελλάδα γνωρίζουν μεγάλη δημοσιότητα, παρατηρείται ανάσχεση του ρυθμού των προκρατήσεων έως και 50%.

«Αν καταρρεύσει ο τουρισμός, θα καταρρεύσει μαζί του και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας» προειδοποίησε ο Ανδρέας Ανδρεάδης.

«Το πρόβλημά μας, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, δεν είναι οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά η διαχείρισή τους από το πολιτικό σύστημα» δίνοντας στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση των προέδρων όλων των πανελλαδικών φορέων του τουρισμού, που είναι άλλωστε μέλη του ΣΕΤΕ, στην οποία διατυπώνεται η αγωνία των τουριστικών επιειρηματιών για τις εξελίξεις.

Στην κοινή δήλωση που συνυπογράφουν 16 φορείς του τουρισμού επισημαίνεται:

Ο ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του, εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, διαπιστώνουμε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνουν ταχύτατα στην παγκόσμια κοινή γνώμη μια εικόνα αβεβαιότητας για την χώρα μας.

Παρατηρούμε ότι η εικόνα αυτή τροφοδοτείται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και θέτει εκ νέου σε αμφιβολία το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, παρά τις βαρύτατες θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός. Η εικόνα αυτή ενισχύεται και από κύκλους, που έχουν κάθε συμφέρον να δουν τον ελληνικό τουρισμό να καταρρέει.

Αυτά συμβαίνουν διότι ακόμη και σήμερα, όποιες και εάν είναι οι εξελίξεις, δεν έχει εξασφαλισθεί ομαλή διαχείριση από το πολιτικό σύστημα, με συνεννόηση, αυτοσυγκράτηση και σε πλαίσιο συνεργασίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Οι πολιτικοί μας, από κάθε παράταξη, οφείλουν να κατανοήσουν την πολύ βαριά τους ευθύνη και να σταθούν στο ύψος της εθνικής τους αποστολής.

Εάν η κατάσταση αυτή δεν αναταχθεί, αλλά συνεχισθεί και επιδεινωθεί, θα καταφέρει βαρύ και δύσκολα αναστρέψιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε άκρη της πατρίδας μας, που ζουν ή εξαρτώνται από αυτόν. Και εάν καταρρεύσει ο τουρισμός, θα καταρρεύσει και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90