15/12/2014
Έντονες ανησυχίες εκφράζουν οι εκπρόσωποι της αγοράς για την πολιτική αβεβαιότητα

 

Έντονη ανησυχία από την πολιτική αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών εξέφρασαν στον ΣΚΑΪ εκπρόσωποι του λιανικού εμπορίου και του ενεργειακού κλάδου στον απόηχο της επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) Αντώνης Μακρής, όσο και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) καθηγητής Κώστας Ανδριοσόπουλος εξέφρασαν την ελπίδα εκλογής Προέδρου.

Τις επιπτώσεις της πολιτικής αβεβαιότητας στο λιανικό εμπόριο εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ. «Το Δεκέμβριο ο τζίρος θα είναι μειωμένος κατά 25%, οι πολιτικές εξελίξεις έχουν συνέπειες για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στο λιανικό εμπόριο καθώς φοβούνται ιδιαίτερα... Αυτό που ζητούμε είναι σταθερότητα και ευελπιστούμε ότι θα εκλεγεί τελικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανησυχία για την πορεία των επενδύσεων στη χώρα εξέφρασε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ.
Όπως τόνισε, οι επενδύτες βλέποντας αυτή τη ρευστή πολιτική κατάσταση θέτουν εν αμφιβόλω τις επικείμενες επενδύσεις.

Ωστόσο, ο κ. Ανδριοσόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά θα επικρατήσει συναίνεση στους βουλευτές και θα εκλεγεί Πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη σε μεγάλο συνέδριο για την ενέργεια θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα αναφερθεί στις επενδύσεις στις επενδύσεις στον κρίσιμο ενεργειακό τομέα για την ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90