11/12/2014
ΕΣΠΑ: Δράσεις 100 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανέργους

 

Ξεκινά η υλοποίηση δύο εμπροσθοβαρών δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανέργους. Για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας θα διατεθούν 50 εκατ. ευρώ με έμφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, με την επιχορήγηση να φτάνει έως και στο 40% της επένδυσης. Ποσό 50 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ενίσχυση επιχειρηματικών σχεδίων άνεργων, με την επιχορήγηση να καλύπτει το 100% της επένδυσης.

Η προδημοσίευση των προσκλήσεων για την ενεργοποίηση των δύο αυτών δράσεων εγκρίθηκε μετά από συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και του υφυπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν:

  • Τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με ύψος χρηματοδότησης  50 εκατ. ευρώ και στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές. 

Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης.

Επιπροσθέτως, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί  της συνολικής δημόσιας δαπάνης.

  • Το ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα σε άνεργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και θέσεων απασχόλησης, συνολικού ύψους χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ.

Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της δημόσιας δαπάνης.

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90