10/12/2014
«Να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί κανόνες που έχουν συμφωνηθεί» τόνισε η Μέρκελ

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε ξανά τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρήσουν τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας που συμφωνήθηκαν, ώστε η Ευρώπη να βγει από την κρίση, κατά την ομιλία της στο συνέδριο του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

«Εάν τελικά δεν τηρήσουμε αυτό το οποίο είχαμε αποφασίσει κατά τη διάρκεια της (οικονομικής) κρίσης, τότε θα σπείρουμε αμφιβολίες, και αυτό θα είναι κακό για την Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς (οι Γερμανοί) επαγρυπνούμε για την τήρηση των κανόνων», τόνισε η Μέρκελ κατά την ομιλία της στην Κολονία, επευφημούμενη από το ακροατήριό της, το οποίο αναμένεται να την εκλέξει ξανά στην προεδρία της CDU, του μείζονος κόμματος της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη χώρα.

Η Μέρκελ άσκησε έντονη κριτική και στους Σοσιαλδημοκράτες, τον κυβερνητικό εταίρο του CDU επειδή συμμετείχε σε τοπική κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα. Μάλιστα, η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι η απόφαση αποτελεί «κήρυξη χρεοκοπίας» για το SPD.

«Μόνο η δύναμή μας, μία ισχυρή συντηρητική κυβέρνηση μπορεί να εμποδίσει μία κυβέρνηση Κόκκινων - Κόκκινων - Πρασίνων (σ.σ. δηλαδή μία αριστερή κυβέρνηση) από το να πάρουν την εξουσία σε ομοσπονδιακό επίπεδο το 2017» είπε αναφερόμενοι στα χρώματα του SPD, της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Στην ίδια ομιλία, η Άνγκελα Μέρκελ κατηγόρησε εκ νέου τη Ρωσία ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τις ενέργειές της στην ανατολική Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι η ίδια θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλει στην εξεύρεση μιας διπλωματικής διευθέτησης στη σύγκρουση.

«Δεν μπορούμε να το επιλύσουμε αυτό με στρατιωτικά μέσα», επισήμανε η Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο του συντηρητικού κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU). «Θα χρειαστούμε πολλή υπομονή, αλλά είμαι βεβαία πως μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό», πρόσθεσε η ίδια.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90