04/12/2014
Νέα επιστολή της κυβέρνησης με παρατηρήσεις των δανειστών

 

Γραπτώς, με νέα επιστολή, αναμένεται να απαντήσει - ίσως και εντός της ημέρας - η κυβέρνηση στις παρατηρήσεις της τρόικας στο αναλυτικό πρόγραμμα παρεμβάσεων που της απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση την Κυριακή το πρωί.

Η λύση αυτή προκρίθηκε
μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Για ενδεχόμενο συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος έως την προσεχή Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου κάνουν λόγο κύκλοι στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρωζώνης χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν και το ενδεχόμενο συμφωνίας για παράταση -σε πρώτη φάση- του υφιστάμενου προγράμματος και -σε δεύτερη- τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής, που θα οδηγήσει εκ νέου την Ελλάδα στις αγορές.

Νέο μήνυμα στους δανειστές πως η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας αδύναμος κρίκος έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέτωπο απέστειλε από τις Βρυξέλλες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας στους Έλληνες πολίτες ότι η διαπραγμάτευση είναι πολύ δύσκολη, στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητες για συμφωνία, και ζητώντας αρραγές εσωτερικό μέτωπο από τα κόμματα. 

«Δεν είμαστε πολύ μακριά» από συμφωνία με την τρόικα για την αξιολόγηση, δήλωσαν από την πλευρά τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, λίγες ώρες αφότου η τρόικα έστειλε στο ΥΠΟΙΚ και το υπουργείο Εργασίας απαντητικό e-mail στις προτάσεις της Αθήνας για κάλυψη τυχόν δημοσιονομικού κενού το 2015.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90