02/12/2014
Γραμματίδης: Η μείωση μισθών δεν βοηθά στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας

 

«Έχει γίνει αντιληπτό ότι η μείωση μισθών δεν συντελεί στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας. Μόνο οι μεγάλες επιλογές προς την καινοτομία και τις μεταρρυθμίσεις μπορούν να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα». Αυτό τόνισε από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής Γιάννος Γραμματίδης.

Όπως είπε, «αυτό σημαίνει στροφή στην παραγωγή προϊόντων με στοιχεία υψηλής τεχνολογίας με στόχο την παγκόσμια αγορά. Σημαίνει δημιουργία κινήτρων για νεοφυείς επιχειρήσεις που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για μείωση της ανεργίας. Σημαίνει ακόμα μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης ώστε το κράτος να γίνει μικρότερο και πιο ευέλικτο, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και στους πολίτες. Σημαίνει αλλαγή διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων και συσπείρωση της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας με αίσθηση ενός νέου πατριωτισμού».

Ο κ. Γραμματίδης εκτίμησε πάντως πως «αυτό είναι μια μακρά διαδικασία τουλάχιστον μίας δεκαετίας. Για αυτό και η ουσιαστική ανάπτυξη δεν μπορεί πρακτικά να έλθει νωρίτερα παρά τις περί του αντιθέτου πολιτικές διαβεβαιώσεις».

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90