02/12/2014
«Πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα» τόνισε ο Γκ. Χαρδούβελης

 

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα του παρελθόντος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, έχουν κλείσει αρκετά ζητήματα και εργαζόμαστε για να κλείσουν και τα υπόλοιπα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης, επισημαίνοντας ότι απώτερος στόχος είναι να υπάρξουν λιγότερα βάρη και περισσότερες προοπτικές για όλους.

Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει μπει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, επισημαίνοντας ότι μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν προοπτικές να εκτοξευθεί, καθώς θα λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα.

Έδωσε έμφαση στη συνέχιση της αποκατάστασης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας που δεν θα βασίζεται πλέον στην εσωτερική κατανάλωση, αλλά στην εξωστρέφεια της οικονομίας, και σε τομείς που διαθέτουν προοπτικές ανάπτυξης και εξωστρέφεια όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και τεχνολογία, η ναυτιλία κλπ

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις είπε ότι οι περισσότερες έχουν γίνει και βρισκόμαστε πλέον στην ουρά της πραγματοποίησής τους, καθώς έχουν δρομολογηθεί μια σειρά όπως η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, η δημιουργία θυρίδας εξαγωγών κλπ.

Μιλώντας για το τραπεζικό σύστημα είπε, μεταξύ άλλων, ότι μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των τεστ αντοχής θα πρέπει να εστιάσουν πλέον την προσοχή τους στο βασικό έργο τους που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην πολιτική σταθερότητα και στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση.


 

Πηγή: in.gr


efm_728x90