29/11/2014
ΟΟΣΑ: Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς

 

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο Παρίσι.

«Η Ελλάδα αξίζει επαίνων για την μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια. Οι μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, την μείωση των διοικητικών βαρών και την βελτίωση των διαδικασιών στους δημόσιους διαγωνισμούς έχουν ήδη θετικές επιπτώσεις στις οικονομικές επιδόσεις της χώρας και στη διεθνή της ανταγωνιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουρία.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε από την πλευρά του ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουν την επιχειρηματικότητα και θα μειώσουν την γραφειοκρατία, αναφέροντας ως παράδειγμα την πρόσφατη κατάργηση της υποχρέωσης άδειας λειτουργίας για 879 επαγγέλματα. Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση από τον ΟΟΣΑ της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού σε μια σειρά κλάδων της βιομηχανίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο και θα περιλαμβάνει προκαταρκτικές συστάσεις για την κατάργηση ή τροποποίηση νομοθετικών ρυθμίσεων, στη βάση των κατευθυντηρίων γραμμών που περιλαμβάνονται στην γνωστή εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90