28/11/2014
«Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

 

Για «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2015 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η λακωνική αναφορά του κ. Χαρδούβελη στην πορεία των διαπραγματεύσεων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, που αξίωσαν να γίνει πλέον συγκεκριμένος, ιδιαίτερα για το ζήτημα του χρέους που αποτελεί ένα από τα κεφάλαια του προϋπολογισμού.

«Σε μία διαπραγμάτευση δεν μπορείς ακριβώς να πεις πού είσαι εσύ και πού είναι οι άλλοι, δεν θες να φανερώσεις τη στρατηγική σου. Το μόνο που μπορώ να ισχυριστώ είναι πως κάνουμε μία σκληρή διαπραγμάτευση. Το γεγονός ότι καθίσαμε μέχρι τις τεσσερισήμισι στο Παρίσι είναι ενδεικτικό» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χαρδούβελης, στην ομιλία του, διαβεβαίωσε πως «η χώρα δεν θα ξανακυλήσει στην αβεβαιότητα». «Δουλεύουμε σε σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, για ν' αποφύγουμε ακριβώς την αβεβαιότητα. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, υπάρχει συμφωνία σε μία σειρά από θέματα, εμείς συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση με πλήρως τεκμηριωμένα επιχειρήματα και πιστεύω πως θα πετύχουμε ένα μέλλον με λιγότερα βάρη και περισσότερες προοπτικές για όλους» πρόσθεσε.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90