19/11/2014
Στις 27/11 θα πληρωθούν τα αναδρομικά οι ένστολοι

 

Στις 27 Νοεμβρίου θα εισπράξουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα πρώτα αναδρομικά μετά την απόφαση της κυβέρνηση να τους επιστρέψει το 50% των περικοπών που τους έγιναν τον Αύγουστο του 2012.

Συγκεκριμένα, η σχετική Απόφαση του Χ. Σταϊκούρα προβλέπει ότι τα αναδρομικά Ιουλίου- Νοεμβρίου θα καταβληθούν για όσους υπηρετούν ακόμα στις 27 Νοεμβρίου μαζί με τον αναπροσαρμοσμένο μισθό του Δεκεμβρίου, ενώ οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, για να τα εισπράξουν μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, επιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη για τους ενστόλους, καθώς προβλέπει ότι και τα αναδρομικά θα υποστούν κρατήσεις, έστω και αν η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψει το 50% από το σύνολο των περικοπών που υπέστησαν.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα αναδρομικά της περιόδου 2012- 2014, η καταβολή τους θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ως εξής:

αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση, την 27/1/2015. Για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου

αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση θα καταβληθεί την 27/1/2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα κάθε μήνα μέχρι και την 27/12/2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Για τους συνταξιούχους η πρώτη δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βγήκαν στη σύνταξη μέσα στη διετία 2012-2014, η εκκαθάριση και πληρωμή των ποσών της διαφοράς αποδοχών που αφορούν το χρονικό διάστημα της ενέργειας, θα γίνει σε μία δόση την 27/1/2015, από την Υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά το χρόνο της ενέργειας. Η πληρωμή των διαφορών συντάξεων, που αφορούν το υπόλοιπο μέρος αυτής της χρονικής περιόδου, θα γίνει από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα.

 

Πηγή: www.capital.gr


efm_728x90