19/11/2014
ΣΕΤΕ: Υπέρ της διατήρησης των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ

 

Υπέρ της διατήρησης των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ τάσσεται με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

"Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ" τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΕΤΕ, σημειώνοντας ότι η τρόικα φαίνεται ότι επαναφέρει εκ νέου θέμα αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, ως προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

"Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή όπως και στην εστίαση αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια" αναφέρει ο ΣΕΤΕ και προσθέτει:

"Επαναφέροντας τον ΦΠΑ του εξαγόμενου τουριστικού πακέτου σε επίπεδα ανάλογα με τους ανταγωνιστές μας σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία και σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις, η Ελλάδα κατάφερε να υπερτριπλασιάσει, την τελευταία διετία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, την αύξηση της ροής τουριστικών αφίξεων και εσόδων. Η αύξηση αυτή – που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και το 2015 - οδήγησε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, το 2014, τη χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας παράλληλα 115.000 νέες θέσεις εργασίας. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δει τα θετικά αποτελέσματα και έχει αντιληφθεί τις θετικές επιπτώσεις που είχε η μείωση αυτή στις τοπικές κοινωνίες, στην απασχόληση και στο σύνολο της χώρας".

 

Πηγή: www.news.gr


efm_728x90