06/11/2014
Χαρδούβελης: Μέχρι το τέλος του έτους η συμφωνία με τους δανειστές

 

Την εκτίμηση πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επέλθει συμφωνία με τους εταίρους για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, έκανε ο υπουργός Οικονομικών έπειτα από τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο. Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και την επομένη πρέπει να είναι όλοι νικητές. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στον Τύπο, τόνισε πως ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup του διευκρίνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι πως αυτές παραποιήθηκαν και πως ο ίδιος με έγγραφό του στο κοινοβούλιο της χώρας του δεν αναφέρθηκε σε συνέχεια του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

«Αναληθή» τα δημοσιεύματα περί συνέχισης του προγράμματος

Εν τω μεταξύ, «αναληθή» χαρακτήρισε  η εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δημοσιεύματα ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται στο Eurogroup της Πέμπτης να συζητηθεί η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «δεν είναι αλήθεια πως στο αυριανό Eurogroup θα συζητηθεί η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος». «Αύριο στο Eurogroup θα γίνει μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τις επιλογές που έχει η Ελλάδα μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Βενιζέλος: Σκληρή διαπραγμάτευση για να μπούμε στην επόμενη φάση, χωρίς Μνημόνιο

Διεξοδική συζήτηση ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη στις Βρυξέλες είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η συνεδρίαση στις Βρυξέλες έχει καθοριστική σημασία για την πολύ σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου «να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση και να περάσουμε στη νέα φάση, μετά το μνημόνιο και την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ και ανέφερε ότι ο κ. Χαρδούβελης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εν συνεχεία διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε σε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στη νέα φάση που θα μπει η χώρα μετά το τρέχον πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι «άρα πρόκειται για μια παρεξήγηση».                             

 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90