31/10/2014
Από τις 10/11 η ρύθμιση των δόσεων για τα ταμεία

 

Από τις 10 Νοεμβρίου θα μπορούν να προσέρχονται οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση που προβλέπει μέχρι και 100 δόσεις, καθώς η τελική ερμηνευτική εγκύκλιος αναμένεται να σταλεί στα ταμεία μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμισή θα πρέπει να είναι συνεπής στις τρέχουσες εισφορές του.

«Πριν λίγες ημέρες έγινε νόμος του κράτους μια ρύθμιση - ανάσα που ανακουφίζει χιλιάδες οφειλέτες. Συζητήσαμε με τους διοικητές των ταμείων τις τεχνικές λεπτομέρειες και δράσεις προκειμένου μέσα στον μήνα να ξεκινήσει η υπαγωγή στη ρύθμιση. Στόχος είναι να ενισχυθούν τα έσοδα στα ταμεία για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα ώστε να δοθεί ένα τέλος σε ένα παρελθόν με ευθύνες του κράτους και των επιχειρήσεων. Θα υπάρξουν διασταυρώσεις και συμψηφισμοί» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι το
σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ανέρχεται σε 11,3 δισ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ είναι 858, ενώ 211.739 αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστούν στον ΟΑΕΕ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τα ταμεία θα ξεκινήσει τη διαδικασία διασταυρώσεων στους συνταξιούχους που είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι, προκειμένου το υπουργείο να διεκδικήσει την επιστροφή ποσών που κυμαίνονται από 10.000 έως 100.000. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος εργάζεται και είναι ταυτόχρονα και συνταξιούχος, δικαιούται σύνταξη μειωμένη κατά 70%.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90