31/10/2014
Δεν αποτελούν λόγο εφησυχασμού τα θετικά stress tests προειδοποιεί ο επικεφαλής της EBA

 

Την προειδοποίηση ότι τα θετικά τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) δεν αποτελούν λόγο εφησυχασμού απεύθυνε ο επικεφαλής της EBA Αντρέα Ένρια μιλώντας σε συνέδριο του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής δήλωσε πως οι τράπεζες δεν πρέπει να αισθάνονται πολύ ασφαλείς μετά τα stress tests, αποσαφηνίζοντας πως αυτό ισχύσει ακόμη και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που πέρασαν την άσκηση.

«Το θέμα δεν έχει λήξει. Ακόμη και για εκείνες τις τράπεζες που πέρασαν», τόνισε ο Ενρια, ο οποίος το 2011 είχε επικριθεί για τις αστοχίες των τεστ αντοχής που είχε διεξάγει ανεξάρτητα το έτος εκείνο η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και τα οποία δεν είχαν αποκαλύψει τις κεφαλαιακές αδυναμίες των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Στο ίδιο συνέδριο του Γερμανικού Ινστιτούτου DIW μετείχαν ο Τόμας Βίζερ επικεφαλής του Eurogroup Working Group, o διευθυντής του Γερμανικού Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας Ζερονίμ Ζελτεμάγιερ , ο επικεφαλής χρηματαγορών του ΔΝΤ Χοσέ Βινιάλς, αλλά και στελέχη κεντρικών τραπεζών από την  Ισπανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, κ.α..

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90