14/10/2014
Αύριο Τετάρτη θα ολοκληρωθούν οι πρώτοι «ηλεκτρονικοί» πλειστηριασμοί

 

Αύριο Τετάρτη θα ολοκληρωθούν οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για χρέη προς το Δημόσιο που κοινοποιήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΓΓΔΕ.

Τα πρώτα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» είναι ένα αγροτεμάχιο 41 στρέμματα με κτήριο στο Βαθύ Χαλκίδας και ένα αγροτεμάχιο μη άρτιο μη οικοδομήσιμο 2.391,50 τ.μ. του ιδίου οφειλέτη στο Βαθύ Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται πως στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δημοσιεύονται από τις 24 Σεπτεμβρίου περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμών σε βάρος οφειλετών για συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 300.000 ευρώ.

Στόχος της ηλεκτρονικής δημοσιοποίησης των στοιχείων των πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και να προσελκύσει περισσότερους ενδιαφερόμενους για να ανέβει το τίμημα υπέρ του Δημοσίου.

Η τελευταία ανάρτηση περίληψης προγράμματος πλειστηριασμού αφορά σε οικόπεδο με οικοδομή 238,06 τ.μ στα Βριλήσσια. Ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου και η πρώτη τιμή προσφοράς είναι τα 480.000 ευρώ.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90