11/10/2014
Σχέδιο για έσοδα 400 εκατ. ευρώ από τιτλοποιήσεις ακινήτων έχει ετοιμάσει το ΤΑΙΠΕΔ

 

Σχέδιο για έσοδα της τάξης των 400 εκατ. ευρώ από τιτλοποιήσεις ακινήτων, έχει ετοιμάσει το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Ανδρέα Ταπραντζή.

Μιλώντας στο Bloomberg τόνισε ότι το Ταμείο θα προχωρήσει στην πώληση μετοχών εταιρείας που θα συγκεντρώσει 300 ακίνητα ενώ αργότερα θα πουλήσει και τιτλοποιημένα ομόλογα που θα στηρίζονται στις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες.

«Αυτή η κίνηση είναι σημαντική για να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και για την κοινωνία όχι μόνο λόγω του άμεσου κέρδους αλλά γιατί θα φέρει κεφάλαια στην πραγματική οικονομία της Ελλάδας. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα επενδυτικό όχημα που θα προσκαλέσει διάφορους θεσμικούς επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, από private equity funds ως hedge funds,. Επίσης προσφέρει στους επενδυτές έναν ασφαλή τρόπο να επενδύσουν στα ακίνητα", συμπληρώνει.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει διεξάγει ήδη δύο Road Shows στο Λονδίνο, όπου υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές, σημειώνει ο κ. Ταπραντζής.

Εάν το πρότζεκτ πετύχει τότε το ΤΑΙΠΕΔ θα επιχειρήσει να το επαναλάβει, αφού κατέχει άλλα 1.000 ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν επίσης να τιτλοποιηθούν, σημειώνει.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90