09/10/2014
Μυστική συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος

 

Στην Τράπεζα της Ελλάδος βρέθηκε την Τρίτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κάτω από άκρα μυστικότητα όπου γευμάτισε με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Αν και η συνάντηση ήταν άτυπη το “μενού” περιελάμβανε πολύ σημαντικά θέματα καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε προκύψει η εμπλοκή με την τρόικα για τα "κόκκινα" δάνεια. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για την κατάσταση των τραπεζών ενόψει των stress tests που θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου αλλά και για τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που η κυβέρνηση επιθυμεί να χρησιμοποιήσει για τη μείωση του χρέους.

Όπως φαίνεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη διαπραγμάτευση για το χρέος και γι αυτό το λόγο μετείχε και στη σύσκεψη προετοιμασίας στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ αποφασίστηκε να μεταβεί και εκείνος με τη διαπραγματευτική ομάδα στην Ουάσινγκτον για τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με κεντρικούς τραπεζίτες κι άλλων χωρών, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ ενώ θα έχει γεύμα εργασίας την Κυριακή με την Κρ. Λαγκάρντ και τον Π. Τόμσεν. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι γίνεται μια μεγάλη προετοιμασία για να προχωρήσει η διαδικασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατόν. Και αυτό θα είναι το κύριο ζήτημα των συζητήσεων στην Ουάσιγκτον.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90