06/10/2014
Κυνηγητό από ΔΕΗ σε 20.000 μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν 200 εκατ.

Απίστευτα στοιχεία με μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν ακόμη και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ παρ΄ότι έχουν τεράστια περιουσία, αποκαλύπτει το Εθνος.

Στο... στόχαστρο της ΔΕΗ μπαίνουν 20.000 «μπαταχτσήδες», οι οποίοι αν και έχουν πολυτελείς μεζονέτες με θερμαινόμενες πισίνες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, εντούτοις δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι 20.000 έχουν αφήσει «φέσι» ύψους 200 εκατ. ευρώ και η εταιρεία τούς αναζητά για να εισπράξει τα ποσά. Σε αντίθεση με τους συγκεκριμένους πλούσιους και μεγαλοφειλέτες, ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθα νοικοκυριά και μικροί καταστηματάρχες στριμώχνονται στις ουρές... των πρακτορείων της ΔΕΗ για να ρυθμίσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους.

Πολλοί χρωστούν ακόμη και περισσότερα από 150.000 ευρώ αλλά τον μέσο όρο του χρέους να είναι στα 10.000.
Ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες ξεχωρίζει η περίπτωση της κυρίας από την Πεντέλη που έχει μια… φτωχική μεζονέτα με δύο θερμαινόμενες μάλιστα πισίνες. Η κυρία αυτή έχει φαίνεται άλλες προτεραιότητες και έτσι έβαλε φέσι στη ΔΕΗ περίπου 13.000 ευρώ.
Παρά τα ειδοποιητήρια δεν σταμάτησε ποτέ να θερμαίνει τις πισίνες της και έτσι έχει δοθεί πλέον εντολή να κοπεί το ρεύμα στο... φτωχικό της.

Άλλη περίπτωση που βγάζει μάτι είναι ένα πολυτελές και γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης είχε βρει το κόλπο και έκλεβε ρεύμα με καλώδιο. Η ζημιά υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ.

Άλλη εταιρεία, στα βόρεια προάστια αυτή τη φορά, εμπόδιζε τους υπαλλήλους επί 12 μήνες να φτάσουν ως τα ρολόγια και να κάνουν καταμέτρηση της κατανάλωσης, κάπως έτσι το φέσι υπολογίζεται ότι πέρασε τις 3.000 ευρώ.
Σε άλλη περίπτωση μια εταιρεία όταν αφού δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς της κόπηκε η παροχή βρήκε τρόπο. Με ένα καλώδιο άρχισε να κλέβει ρεύμα από το κοινόχρηστο της πολυκατοικίας όπου έχει την έδρα της.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90