06/10/2014
Προς το χειρότερο αναθεωρεί το ΔΝΤ τις εκτιμήσεις του για τη γερμανική ανάπτυξη

 

Προς το χειρότερο αναθεωρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τις εκτιμήσεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας το 2014 και το 2015. Σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το Ταμείο εκτιμά η ανάπτυξη δεν θα ξεπεράσει το 1,5% τόσο το τρέχον έτος, όσο και το 2015, εξαιτίας των κρίσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Οι νέες προβλέψεις του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού ο οποίος εδρεύει στην Ουάσινγκτον αναμένεται ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα την προσεχή Τρίτη.

Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ προέβλεπε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα επεκταθεί κατά 1,9% του ΑΕΠ της φέτος και κατά 1,7% την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το Spiegel, το ΔΝΤ αναμένεται επίσης να καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την τόνωση των δημόσιων και των ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς αυτό θα συνέβαλε στην τόνωση της ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα και θα είχε οφέλη για τη χώρα και την ευρωζώνη μεσοπρόθεσμα.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή
ανάπτυξη αναπτύχθηκε ρωμαλέα στις αρχές της χρονιάς αλλά συρρικνώθηκε κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο και οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι συρρικνώθηκε την περίοδο από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο, ιδίως διότι το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκαν.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εκτιμήσει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας του ενδέχεται να είναι υποδεέστερος από αυτόν που προβλέπει η κυβέρνηση φέτος (1,8%), σύμφωνα με πηγές.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90