20/07/2015
Αλεξιάδης: Θα πατάξουμε την επώνυμη φοροδιαφυγή

 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ασχοληθεί με τους καρχαρίες της φοροδιαφυγής εξέφρασε, πριν μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την ορκωμοσία του, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.
 
«Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή θα ασχοληθούμε με την επώνυμη φοροδιαφυγή» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κος Αλεξιάδης. «Δεν θα αφήσουμε το καλοκαίρι του 2015 να συμβεί ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή από έλλειψη ελέγχων να πέσει η είσπραξη του ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχες» τόνισε. 
 
Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον να ζητάμε την απόδειξη και να μάθουμε και τα παιδιά μας, αλλά πέρα από το πρώτο επίπεδο θα ασχοληθούμε με τη μεγάλη, επώνυμη, σοβαρή φοροδιαφυγή (...) δεν θα χαριστούμε σε κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα εκπονηθούν τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια. 
 
«Δεν θα αφήσουμε κανένα φοροφυγά να συνεχίσει ό,τι κάνει... Είναι προσωπικό στοίχημα και στοίχημα όλου του υπουργείου Οικονομικών να ανταποκριθούμε... Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν» πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος ζήτησε πρώτα ένα μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής. 
 
Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι το ΥΠΟΙΚ θα επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, καθώς «δεν θα στρέψουμε το φορολογικό μηχανισμό σε στους δεν έχουν να πληρώσουν». 
 
Πηγή: news.gr


efm_728x90