20/07/2015
Ρέντσι: Δέσμευση για μείωση φόρων «χωρίς προηγούμενο»

 

Μέσα στην επόμενη τριετία δεσμεύθηκε να καταργήσει τον φόρο πρώτης κατοικίας και να μειώσει τα φορολογικά βάρη φυσικών προσώπων – επιχειρήσεων. Θα μετατραπούμε σε κόμμα που μειώνει φόρους, τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε «μείωση των φόρων χωρίς προηγούμενο» δεσμεύθηκε να προχωρήσει μέσα στην επόμενη τριετία ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
 
«Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρέπει να ταυτίζεται, πλέον, με λανθασμένο τρόπο, με τη φορολογική πίεση. Τώρα θα μετατραπούμε σε κόμμα το οποίο μειώνει τους φόρους», τόνισε ο Ρέντσι.
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε το 2016 να καταργήσει τον φόρο για την πρώτη κατοικία, το 2017 να μειώσει τους φόρους που βαραίνουν τις επιχειρήσεις και το 2017 να περιορίσει τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων.
 
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας δεν πρόκειται να σημειώσει άνοδο, αλλά, αντιθέτως, θα μειωθεί» και ότι «φέτος η Ιταλία θα είναι από τα λίγα κράτη που θα σεβαστούν το όριο του 3% σε ό,τι αφορά τη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ».
 
Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον Ρέντσι, για να μπορέσει να επιτευχθεί η μείωση των φόρων, είναι να συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις.
 
Πολλοί σχολιαστές εμφανίζονται σκεπτικοί, ωστόσο και σημειώνουν ότι μόνον ο φόρος πρώτης κατοικίας εγγυάται στα κρατικά ταμεία 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, εκτιμώντας ότι δεν θα είναι εύκολο να εξασφαλισθούν εναλλακτικές πηγές εσόδων.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90