27/09/2014
Υπουργείο Ανάπτυξης: Μείωση επιτοκίου σε 65.000 επιχειρήσεις

 

Ζητήματα αναφορικά με τη δραστηριοποίηση σουηδικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας με την πρέσβειρα της Σουηδίας Σαρλότ Ράνγκμπεργκ (Charlotte Wrangberg). Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ενημερώσει όλους τους πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα για την πρωτοβουλία τού υπουργείου να μειωθεί το επιτόκιο για τις 65.000 επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμα ενήμερα δάνεια.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας «προσπαθούμε να πείσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή και την Κομισιόν και το Κοινοβούλιο, ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός και να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε από τα διαρθρωτικά ταμεία για να επιδοτήσουμε το επιτόκιο των ληξιπρόθεσμων ενήμερων δανείων με 2-3 μονάδες για 2- 3 χρόνια μέχρι να φύγουμε από την κρίση. Η ελληνική επιχείρηση πληρώνει 4 μονάδες κατά μέσο όρο υψηλότερο επιτόκιο από τον Ευρωπαίο ανταγωνιστή της. Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ζητήσουμε τη συνεργασία και της τελευταίας ευρωπαϊκής κυβέρνησης και της πιο μικρής χώρας».


 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90