18/09/2014
Συζήτηση Κεφαλογιάννη με τον Ρώσο πρέσβη για τα «λουκέτα» των ρωσικών tour operators

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της διακοπής λειτουργίας ρωσικών τουριστικών πρακτορείων κατά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, και του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ και επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες που θα διασφαλίζουν τόσο τους Έλληνες επιχειρηματίες, όσο και τους Ρώσους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι το κόστος για τον ελληνικό τουρισμό από τα λουκέτα αυτά ανέρχεται σύμφωνα με το ΣΕΤΕ στα 15 εκατ. ευρώ.

Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις προσεκτικές κινήσεις που έγιναν από ελληνικής πλευράς για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στη πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στις δύο χώρες για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, στη συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού, συζητήθηκε η ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας και επίκεντρο βρέθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό και την προσέλκυση Ρώσων τουριστών.

Όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού, η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη ρωσική αγορά για τη περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και επιδιώκει την εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κάλεσε, μέσω του Ρώσου πρεσβευτή, την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, αρμόδια για θέματα Τουρισμού Άλα Μαλίνοβα να επισκεφτεί την Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της συνάντησης των αρμόδιων για τον Τουρισμό υπουργών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, στον οποίο η Ελλάδα ασκεί την Προεδρία για το τρέχον εξάμηνο.

 

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90