18/09/2014
Υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ για έργα

 

Στην υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει την Πέμπτη, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες 815 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ αφορούν την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, 200 εκατ. ευρώ για την αποπεράτωση του μετρό Θεσσαλονίκης και επιπλέον 315 εκατ. ευρώ σε θέματα σχετικά με τη μεταφορά ενέργειας και τη διανομή ηλεκτρισμού. Στην εκδήλωση υπογραφής των συμφωνιών, πέραν από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Σημειώνεται πως με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποφάσισε προσφάτως τη χορήγηση 200 εκατ. ευρώ σε δάνεια προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για δύο δάνεια από τα οποία 150 εκατ. ευρώ χορηγούνται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και 50 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank, που προορίζονται για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών στην Ελλάδα.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90