18/09/2014
Οι τεχνικές λεπτομέρειες για τα «κόκκινα» δάνεια τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου

 

«Μετά την επίσκεψή τους, τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, θα έχουμε λύσει τις τεχνικές λεπτομέρειες. Δεν νομίζω να το μπλοκάρει η τρόικα. Υπάρχει μια συμφωνία επί της αρχής, γιατί να συμβεί αυτό; Έχουμε συμφωνήσει επί της αρχής» δήλωσε για το θέμα των «κόκκινων δανείων» ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Πρόσθεσε όμως πως «τώρα, υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για τις τεχνικές λεπτομέρειες και καλώς υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, δεν με πειράζει αυτό. Αρκεί αυτή η γνώμη που θα ακουστεί να είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη. Είναι ένα σοβαρό θέμα για την Ελλάδα και θέλει διαφάνεια, δεν είναι το συγχωροχάρτι στον μπαταχτσή. Είναι η βοήθεια στον επιχειρηματία που πληγώθηκε από την κρίση χωρίς να φταίει, για να ξεφύγει, να επιχειρήσει ξανά και να δημιουργήσει πλούτο για την επιχείρησή του και την οικογένειά του και να αναπτυχθεί. Θα υπάρξει ρύθμιση και για τα επιχειρηματικά και μετά για τα στεγαστικά. Δεν έχει νόημα να σας πω ποσοστό, διότι θα κρίνεται κατά περίπτωση».

Ο κ. Δένδιας, επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες του λέγοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς λέει κάτι για να χαϊδεύει αυτιά. Ούτε έχει ασχοληθεί σοβαρά ούτε το έχει μετρήσει αυτό το πράγμα. Και ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Σταθάκης είναι σοβαροί και συμπαθείς άνθρωποι. Φαντάζομαι ότι λένε πράγματα υπό το κράτος της ανάγκης. Υπόσχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 300.000 θέσεις εργασίας. Μάλιστα… Διαβάζω τώρα στην αποδελτίωση της συνέντευξης του κ. Δραγασάκη στον Βήμα FM ότι λέει πως ΅είπαμε 300.000 θέσεις εργασίας, αλλά δεν είπαμε πλήρους ωραρίου'Α. Σε ποια εποχή επιστρέφουμε, δηλαδή; Αρχίζουμε να τάζουμε στέιτζ πάλι;».

Ο υπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε ακόμη ότι «αυτή είναι η λογική της εξόδου της οικονομίας από την κρίση; Δεν αντέχει το μοντέλο που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας και δεν συνιστά μοντέλο οικονομίας, αλλά αποσπασματική παροχολογία περασμένης δεκαετίας και συνιστά επανάληψη αυτών που έφεραν την Ελλάδα στην κρίση. Στερείται κάθε δυνατότητας αξιόλογου διαλόγου. Όχι μόνο δεν είναι κοστολογημένο, αλλά δεν είναι ειλικρινές στη βάση του. Ταξίματα, διορισμοί, συντάξεις, παροχές, σεισάχθειες από το πουθενά. Συνταγή της καταστροφής, της συμφοράς και της αναλήθειας. Δεν πάμε έτσι κάπου, είναι κρίμα».

 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90