16/09/2014
Βενιζέλος - Σαμαράς: "Όχι" σε αλλαγές στο εργασιακό και το ασφαλιστικό

 

Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να τεθούν το εργασιακό (ομαδικές απολύσεις) και αλλαγές στο ασφαλιστικό στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, που θα ξεκινήσει τέλος Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Σε αυτή την θέση κατέληξαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση που είχαν το μεσημέρι στο Μαξίμου για την «γενική γραμμή» με την οποία θα προσέλθει η κυβέρνηση σε αυτή την διαδικασία.

Κατά τις πληροφορίες, μάλιστα, διαμηνύουν ότι θα επιμείνουν σε αυτήν τη θέση παρά το γεγονός ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος ήταν παρών στην συζήτηση, ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την πρόθεση των εκπροσώπων των δανειστών να ανοίξουν αυτά τα δύο καυτά ζητήματα, όπως προέκυψε από την συνάντηση του Παρισιού.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν από κοινού επαφές με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων (ΓΣΕΕ, ΓΣΔΕ, ΣΕΒ κλπ), προκειμένου να υπάρξει κοινό «μέτωπο» αντιμετώπισης αυτού του θέματος.

Στον αντίποδα αυτού οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα αναδείξουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν καλύπτοντας τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα.

Ο Α. Σαμαράς στο Αζερμπαϊτζάν 

Στο Μπακού μεταβαίνει την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς όπου θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 20 χρόνων του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ και την τελετή για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο. 

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ. Σαμαράς θα έχει νέες συζητήσεις ενεργειακού ενδιαφέροντος με την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν.

 

Πηγή: www.capital.gr


efm_728x90