04/09/2014
Στην έκδοση 7ετούς ομολόγου θα προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο

 

Στην έκδοση 7ετούς ομολόγου θα προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο εντός του επομένου τριμήνου, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη, στην ανάπαυλα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι κυβερνητικό στέλεχος.

Σύμφωνα με το εν λόγω στέλεχος το Δημόσιο σχεδιάζει να εκδώσει νέο 7ετές ομόλογο μέχρι τα τέλη του έτους, αλλά και να ανταλλάξει 3μηνα και 6μηνα έντοκα γραμμάτια με νέες εκδόσεις εντόκων γραμμάτιων 18μηνων και 24μηνων.

Στόχος του ΟΔΔΗΧ είναι με τα 18μηνα και διετή έντοκα, αλλά και με το 7ετές ομόλογο να ανακατασκευάσει πλήρως την καμπύλη επιτοκίων μεταξύ 6μηνου εντόκου και 9ετούς ομολόγου, ώστε τα επιτόκια να μειωθούν σε όλες τις διάρκειες αντανακλώντας τις πιστοληπτικές και επενδυτικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω η ελληνική αγορά ομολόγων θα πάψει να είναι κατακερματισμένη και χωρίς ρευστότητα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το επόμενο 12μηνο και ότι εάν υπάρξει κενό ρευστότητας αυτό θα αντιμετωπιστεί.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως μετά από την αξιολόγηση στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα εκκινήσουν οι συζητήσεις με την τρόικα για τη διευθέτηση του χρέους με την κυβέρνηση να επιθυμεί να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Πάντως ξεκαθάρισε πως σε επίπεδο ηγετών, υπουργών και αξιωματούχων ήδη η συζήτηση αυτή είναι ενεργή.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90