02/09/2014
«Έχει ανέβει πολύ ο πήχυς των προσδοκιών» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

 

«Εχει ανέβει πολύ ο πήχυς των προσδοκιών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της αυριανής έναρξης των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι. Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδούβελης, η Αθήνα δεν βάζει κόκκινες γραμμές για τη διαπραγμάτευση, τονίζοντας πως έχει δοθεί προτεραιότητα σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία και αναμένεται κυρίως να συζητηθούν στο Παρίσι.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν έχει καμία ανησυχία για τα αποτελέσματα των επαφών στο Παρίσι, φροντίζοντας, πάντως, να ξεκαθαρίσει πως τα στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ μπορούν να συζητήσουν μόνο για το Μνημόνιο, κάτι που σημαίνει, όπως τόνισε, ότι η Αθήνα δεν αναμένει να υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις από τη συνάντηση.

Η εξέταση της προόδου στόχος της συνάντησης στο Παρίσι

Στόχος της τριήμερης συνάντησης στο Παρίσι είναι η εξέταση της προόδου σε ορισμένα από τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ο Σάιμον Ο΄Κόνορ υπογράμμισε ακόμη ότι στόχος των συζητήσεων στο Παρίσι μεταξύ των επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές δεν είναι να εξεταστούν το πως θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μετά το 2014 ή να εξεταστούν ζητήματα που άπτονται της βιωσιμότητας του χρέους. Τα θέματα αυτά, υπογράμμισε, θα εξεταστούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της αξιολόγησης μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο και στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί με τη δήλωση του Εurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012.

 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90