01/09/2014
Παρελθόν τα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015

 

Τέλος στα τεκμήρια διαβίωσης θέλει να βάλει η κυβέρνηση το 2015 ύστερα από 36 χρόνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση των τεκμηρίων, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γνωρίζει την περιουσία κάθε φορολογούμενου, ενώ έχει την ικανότητα βάσει των ετήσιων δαπανών του να συμπεράνει το πραγματικό ελάχιστο εισόδημα για κάθε φορολογούμενο.

Κατά το δημοσίευμα, «η λεγόμενη αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας έχει γίνει πλέον εύκολη υπόθεση για τους ελεγκτές, καθώς όλα τα δεδομένα είναι πλέον ηλεκτρονικά, άρα εύκολα στην επεξεργασία και στη διασταύρωση». Παράλληλα, πλήθος εταιρειών έχουν την υποχρέωση από το 2013 να στέλνουν λεπτομερή ονομαστικά στοιχεία για τους πελάτες τους με πλήρη καταγραφή των δαπανών τους, ως ένα ακόμα μέσο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για επενδυτικές και ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα πλαστικής χειρουργικής, πανεπιστήμια, κολέγια, σχολές, σχολεία, εταιρίες τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και ύδρευσης.

 

Πηγή: express.gr


efm_728x90