12/08/2014
Επίτευξη στόχων για 36 από τους 57 φορείς του Δημοσίου στο πρώτο 6μηνο

 

Εντός ή πολύ κοντά στους στόχους ήταν κατά το πρώτο 6μηνο του 2014 οι δαπάνες στην πλειοψηφία των μεγάλων φορέων και νομικών προσώπων του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Από τους συνολικά 57 φορείς και νομικά πρόσωπα που έχουν προϋπολογισμό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, οι 36 είτε πέτυχαν τους στόχους είτε έχουν απόκλιση μικρότερη του 10%.

Αντίθετα
, αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για 18 φορείς και νομικά πρόσωπα, των οποίων οι δαπάνες στο πρώτο μισό του έτους είναι μεγαλύτερες από τους στόχους κατά πάνω από 10%.

Το ΥΠΟΙΚ πάντως σημειώνει πως οι αποκλίσεις στους 18 εν λόγω φορείς δικαιολογούνται. Μεταξύ άλλων, ορισμένοι φορείς καταγράφουν αυξημένες λειτουργικές δαπάνες, όπως στην περίπτωση του ΕΚΑΒ, και του ΟΚΑΝΑ, ενώ στις περιπτώσεις των ειδικών λογαριασμών πανεπιστημίων υπάρχει ετεροχρονισμός εισροών και εκροών.

Τρεις φορείς δεν έχουν υποβάλει ακόμα τα απαραίτητα στοιχεία.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι πρωτογενείς δαπάνες σε συνδυασμό με τη μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων είναι χαμηλότερες σε σχέση με το στόχο που έχει τεθεί κατά 819 εκατ. ευρώ, με την επίδοση του 6μήνου να είναι καλύτερη από την αντίστοιχη του πρώτου 3μήνου.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90