28/07/2014
Προς κατάργηση η υποβολή δηλώσεων για τους συνταξιούχους

 

Την κατάργηση της υποχρέωσης των συνταξιούχων να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εφόσον δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", η ρύθμιση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή κατά την περίοδο υποβολής των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015. Από το 2016 λοιπόν οι συνταξιούχοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, εφόσον τα εισοδήματά τους προέρχονται μόνο από τις συντάξεις τους. Κι αυτό διότι τους φόρους που αναλογούν στα εισοδήματα από συντάξεις θα τους έχουν προκαταβάλει κατά τη διάρκεια του 2015 που το νέο σύστημα παρακράτησης θα έχει εφαρμοστεί στο σύνολο του έτους.

Στη διαδικασία αυτή θα προσφεύγουν μόνο όσοι συνταξιούχοι έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και εισοδήματα από άλλες πηγές, όπως π.χ. από ακίνητα, επιχειρηματική δραστηριότητα, κινητές αξίες, κλπ., προκειμένου να πληρώσουν και για τα εισοδήματα αυτά τους αναλογούντες φόρους.

Εκτιμάται ότι με το νέο σύστημα που θα ισχύσει από το μεθεπόμενο έτος, πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να υποβάλουν φορολογική δήλωση.

 

Πηγή: enikos.gr


efm_728x90