23/07/2014
Ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη θα έχουν τη Δευτέρα οι ένστολοι

 

Ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη θα έχουν την επόμενη Δευτέρα εκπρόσωποι των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα  Σώματα Ασφαλείας , παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταικούρα.

Οι συνδικαλιστές των ένστολων επιχείρησαν σήμερα να συναντηθούν με τον κ. Χαρδούβελη -μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία- προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια.

Αυτό δεν κατέστη δυνατό αλλά ο κ. Χαρδούβελης τους έκλεισε  ραντεβού για τις 29 Ιουλίου.

Οι ένστολοι μέσω των νομικών τους εκπροσώπων ζητούν την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012 και την αποπληρωμή των αναδρομικών τους σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου.

Η νομική υποστήριξη των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα  Σώματα Ασφαλείας δεν αποδέχεται το επιχείρημα που εκφράζεται από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών ότι η απόφαση του μισθοδικείου για τους δικαστές έχει διαφορετικό συνταγματικό βάρος από την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους και υποστηρίζουν πως πρόκειται για την ίδια υπόθεση και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρξει αντιστοίχιση μεταχείριση.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90