16/07/2014
Δεν θα παρατείνει την επίσκεψή της η τρόικα στην Αθήνα

 

Κανονικά θα αναχωρήσει η τρόικα από την Αθήνα μετά την τρέχουσα επισκόπηση και δεν αναμένεται να παρατείνει την παρουσία της στη χώρα. 

Απαντώντας σε ερώτηση του in.gr για το εάν θα τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης της τρόικας, εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις του Ταμείου.

Ο προγραμματισμός του ΔΝΤ προέβλεπε εξαρχής πως ομάδα στελεχών του Ταμείου, μαζί με τους εταίρους από την ΕΕ και την ΕΚΤ, θα επισκέπτονταν την Αθήνα για μια τεχνική επίσκεψη που θα διαρκούσε περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με στέλεχος της τρόικας, στις μέχρι τώρα συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση έχει υπάρξει μια ολοκληρωμένη αποτύπωση των θεμάτων που θα εξετασθούν από τον Σεπτέμβριο, με τις δύο πλευρές να έχουν παρουσιάσει θέσεις και προτεραιότητες.

Το ίδιο στέλεχος ξεκαθαρίζει πως για να προχωρήσει η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος απαιτείται να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση της δεύτερης υπό- δόσης του 1 δισ. ευρώ, κάτι που «θα ήταν καλό να γίνει»  έως την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90