15/07/2014
Συνολική λύση «πακέτο» όσον αφορά τις αποζημιώσεις των ειδικών μισθολογίων

 

Συνολική λύση «πακέτο» θα προωθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τις «αποζημιώσεις» που προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια (αποδοχές ένστολων - δικαστικών) αλλά και για τη μη φορολόγηση επιδομάτων βιβλιοθήκης για πανεπιστημιακούς και ιατρούς του ΕΣΥ.

Πλέον η δημοσιονομική «τρύπα» που δημιουργείται για τον προϋπολογισμό πιθανότατα θα ξεπεράσει και το 1 δισ. ευρώ , σύμφωνα δε με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της νέας αξιολόγησης από την τρόικα. Όπως τόνισε χθες αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών «θα αναληφθεί, προφανώς φέτος, κυβερνητική πρωτοβουλία για το σύνολο των δικαστικών αποφάσεων, καθώς άπτονται της εισοδηματικής πολιτικής».

Πρόσθεσε δε πως οι αποφάσεις, θα ληφθούν σε συνεργασία με την τρόικα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, αλλά και των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό του 2015, οι οποίες θα διεξαχθούν το φθινόπωρο. Θα πρέπει σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο κονδύλι αφορά στην «αποκατάσταση» των ένστολων, καθώς πέρα από τα αναδρομικά, θα πρέπει να εξευρεθούν πόροι για τις μόνιμες δαπάνες που θα φέρει η αύξηση των αποδοχών τους σε επίπεδα που θα προσεγγίζουν αυτά του Ιουλίου του 2012, πριν δηλαδή τεθούν σε ισχύ οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Ειδικά για τα αναδρομικά τους, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά θα αποπληρωθούν σε πέντε δόσεις.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90