04/07/2014
Δένδιας: Θέλουμε και πρέπει να ενθαρρύνουμε τους νέους να μπουν στην αγορά

 

Η προσπάθεια που κάνουμε με το νέο ΕΣΠΑ έχει μια αντίληψη πρωτοπόρα. Φεύγουμε από τη λογική της εφάπαξ επιδότησης και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνθετο πλαίσιο χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τις νέες προσπάθειες των νέων ανθρώπων να μπουν στην αγορά.

Τα γνωστά σε όλους σας ως startups, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τα incubators, δηλαδή οι θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, η συμμετοχή του κράτους στο κεφάλαιο και στο ρίσκο των νέων ιδεών, είναι τρόπος με τον οποίον ελπίζουμε να πάμε πολύ πιο μπροστά.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας που παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση με θέμα «Η Ελληνική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Αφετηρία για Ανάπτυξη βασισμένη στην Έρευνα και την Καινοτομία», την οποία διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ζάππειο.

Όπως διευκρίνισε το κράτος σε αυτές τις καινούργιες προσπάθειες θα διατηρήσει ένα δικαίωμα royalties, δικαιωμάτων δηλαδή πνευματικής ιδιοκτησίας. Όχι για να θησαυρίσει από αυτές τις προσπάθειες, αλλά κυρίως για να μπορέσει να επενδύσει και πάλι σε νέες προσπάθειες νέων ανθρώπων, σε νέες ιδέες, ό,τι θα μπορέσει να κερδηθεί από αυτή την δραστηριότητα.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε και πρέπει να ενθαρρύνουμε σαν κοινωνία τις νέες προσπάθειες. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τις νέες ιδέες , πρέπει να ενθαρρύνουμε τα νέα σχήματα. Αν αυτό δεν το καταφέρουμε και δεν το καταφέρουμε άμεσα, σε ορατό ορίζοντα, σε σύντομο μέλλον, τότε η προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας, της πατρίδας, της κοινωνίας, δεν θα πετύχει» υπογράμμισε ο υπουργός.

 

Πηγή: news247.gr


efm_728x90