02/07/2014
Συνάντηση Χρ. Σταϊκούρα με Γερμανούς βουλευτές για το ελληνικό πρόγραμμα.

 

Στη Γερμανία θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας για προγραμματισμένη συνάντηση με γερμανούς βουλευτές.
Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει του κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των γερμανικών κομμάτων για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση προγραμματίσθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Οι γερμανοί βουλευτές, λίγο πριν κλείσει η γερμανική βουλή για τις θερινές διακοπές, θα ενημερωθούν από τον κ. Σταϊκούρα για θέματα του χαρτοφυλακίου του και συγκεκριμένα για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2014, για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ελληνικού προγράμματος, για τις δημοσιονομικές ανάγκες που προκύπτουν από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για δικαστικούς και ενστόλους, για το σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για νέα έξοδο στις αγορές, αλλά και για την προσδοκώμενοι ελάφρυνση του χρέους.

Οι Γερμανοί φαίνεται να ανησυχούν πως ενδεχόμενη χαλάρωση της λιτότητας θα ήταν ριψοκίνδυνη καθώς η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα χειρότερα. Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας χθες Τρίτη στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών  ανέφερε πως «η Ελλάδα τόσο ως προς την οικονομική εξέλιξη όσο και ως προς τους δημοσιονομικούς δείκτες είναι σε καλύτερη θέση από τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει για τον υπολογισμό του δεύτερου προγράμματος».

Σημειώνεται πως ο Σόιμπλε ζήτησε προ ημερών να επιδεικνύεται σεβασμός στο γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η χώρα συνεχίσει στον δρόμο των προηγουμένων ετών, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, θα προχωρήσει, παρά τις Κασσάνδρες.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90