30/06/2014
Προς νέα παράταση η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων.

 

Θετικά φέρεται να αντιμετωπίζει το θέμα της μετάθεσης των ημερομηνιών υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων η νέα γενική γραμματέας Δημοσιών Εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών η κ. Σαββαΐδου εμφανίσθηκε θετική στο αίτημα για μετάθεση των ημερομηνιών υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων που λήγουν στις 31 Ιουλίου, αλλά και στην μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας της εκπρόθεσμης διακοπής των επιχειρήσεων που εκπνέει στις 25 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έπρεπε να υποβληθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών (έξοδα) από όσους φορολογούμενους έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία).

Για αγρότες και φορολογούμενους χωρίς υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων), Δημόσιο και ΝΠΔΔ η συγκεντρωτική κατάσταση εξόδων θα υποβληθεί σε ετήσια βάση έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015.

Έως τα τέλη του επόμενου μήνα θα πρέπει να υποβληθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών (έσοδα) από όσους φορολογούμενους έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία), αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ (φυσικά πρόσωπα), από αγρότες ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, καθώς και από μη υπόχρεους υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων).

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90