30/06/2014
Εθνικό σχέδιο κατασχέσεων κατοικίας με ταυτόχρονο επίδομα ενοικίου.

 

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για όσους πολίτες λόγω πλειστηριασμών της κατοικίας τους αναγκαστούν εντός των επόμενων ημερών να βρεθούν στο δρόμο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Το σχέδιο θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: ο πρώτος έχει να κάνει με τον κώδικα λειτουργίας των τραπεζών ώστε να υπάρξουν διπλά και τριπλά τσεκαρίσματα και να μην βγουν εκτός σπιτιών Έλληνες που έχουν τα κριτήρια προστασίας από το νόμο και ενδεχομένως λόγω άγνοιας δεν τον γνωρίζουν.
Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τη δημιουργία δικτύου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στις περιφέρειες της χώρας για όσους βρίσκονται στο κόκκινο και επιθυμούν να βρουν λύσεις στο αδιέξοδο που περιέρχονται. Θα δημιουργηθούν υπηρεσίες που έχουν ως αρχικό στόχο θα έχουν να διευκολύνουν πολίτες να έρθουν σε επαφή ξανά με τις τράπεζες ή με το κράτος όταν χρωστάνε.
Και εδώ είναι που ξεκινά ουσιαστικά ο τρίτος και σημαντικότερος πυλώνας, το επονομαζόμενο «κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας» με το υπουργείο Εργασίας να αξιοποιεί πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που «πατάνε» στο ΕΣΠΑ και να επιδοτεί την ενοικίαση κατοικιών μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων.

 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90