27/06/2014
Υπουργείο Οικονομικών: Επανεξετάζεται ο φόρος ακινήτων και η έκτακτη εισφορά

 

Στην επανεξέταση δύο βασικών μνημονιακών επιβαρύνσεων, του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2015, στοχεύοντας στη μείωση, και ακόμα και στην κατάργησή τους.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε σήμερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως από την πλευρά της κυβέρνησης θα γίνει μια “ανάλυση ευαισθησίας” όλων των μνημονιακών πολιτικών, αρχής γενομένης από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που θα επανεξετασθούν στα πλαίσια του προϋπολογισμού 2015.

“Έχει έλθει η ώρα να δούμε ποιος πληρώνει τη νύφη”, ανέφερε ο αξιωματούχους, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να λαμβάνονται πλέον αποφάσεις στο πόδι. Ο ίδιος είπε πως ο νέος υπουργός Οικονομικών θα συνεργαστεί στενά με τη νέα επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθώς εάν μειωθεί η φοροδιαφυγή, θα ελαφρυνθεί και ο πολίτης.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης συνδέεται με τις ανησυχίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για το γεγονός ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν κάνει ακόμη φορολογική δήλωση, ελάχιστες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συντονισμός των κυβερνητικών εταίρων για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με την αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.

Τέλος, ανέφερε πως η υλοποίηση των προαπαιτούμενων είναι σημαντική για λόγους αξιοπιστίας, ξεκαθάρισε ωστόσο πως η Ελλάδα θα πρέπει να “τελειώσει” με τις συστάσεις των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ και να οικειοποιηθεί το πρόγραμμα.

 

Πηγή: news.gr


efm_728x90