24/06/2014
Νέα προσπάθεια για τη λύση του «γόρδιου δεσμού» των ηλεκτρονικών διοδίων.

 

Νέα προσπάθεια για τη λύση του «γόρδιου δεσμού» των ηλεκτρονικών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους επιχειρεί με ορίζοντα το προσεχές φθινόπωρο το υπουργείο Υποδομών.
Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνέστησε επιτροπή «Επεξεργασίας Θεμάτων Λειτουργίας του Πλήρως Ηλεκτρονικού Συστήματος Διοδίων», αποτελούμενη από στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων (Υποδομών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης) και από εκπρόσωπο Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Αντικείμενο της Επιτροπής είναι «η καταγραφή της διαδικασίας συλλογής στοιχείων, ο εντοπισμός προβλημάτων και η διαμόρφωση προτάσεων σε σχέση με τη λειτουργία συστήματος πλήρως ηλεκτρονικών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων από τους Παραχωρησιούχους ή τις Εταιρίες Λειτουργίας των Αυτοκινητοδρόμων», όπως αναφέρεται.
Όπως υπενθυμίζει Το Βήμα,
η υπόθεση «σέρνεται» εδώ και πολλά χρόνια. Επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα είχε συγκροτηθεί επιτροπή για την επίτευξη και διασφάλιση της Εθνικής Διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων και την εξέταση θεμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων ή μεγάλων τεχνικών έργων με διόδια.
Αντίστοιχες κινήσεις επιχειρήθηκαν και επί υπουργίας Μάκη Βορίδη, χωρίς όμως να επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα.
Το «τηλεδιόδιο» θεσπίστηκε το 2007 με Προεδρικό Διάταγμα και έχει στόχο να κινείται ο οδηγός σε στην Ελλάδα και στην ΕΕ «με μία συσκευή και ένα συμβόλαιο».

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90