14/07/2015
Ζητούμενα η αξιοπιστία της Ελλάδας και η χρηματοδότηση-γέφυρα

 

Ως «θετική, εξαιρετικά απαιτητική αλλά και ισορροπημένη» χαρακτήρισε τη συμφωνία για την Ελλάδα ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβίσι, προσερχόμενος στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί και η χρηματοδότηση - γέφυρα.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε θεμελιώδες το ζήτημα της εμπιστοσύνης και τόνισε ότι το επόμενο το 48ωρο η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της με την ψήφιση μιας σειράς νομοθετημάτων.

Οπως τόνισε ο κ. Μοσκοβισί στο σημερινό Eurogroup, θα συζητηθούν η χρηματοδότηση - γέφυρα για να μπορέσει η Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της και οι εναλλακτικές για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

«Οι ηγέτες ήταν πολύ πιο σαφείς σε σχέση με τους υπουργούς Οικονομικών χτες. Είναι πολύ σοβαρό το πρόγραμμα και προϋποθέτει σημαντική δουλειά. Θα δουλέψουμε σε όλα τα θέματα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει το κουράγιο να κάνει όλα όσα δεν έκαναν οι προηγούμενες. Xαιρετίζω το πολιτικό θάρρος από μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει δυσκολίες» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

«Υπάρχουν εξειδικευμένα προβλήματα. Θα ακούσουμε με πολύ προσοχή τις προτάσεις. Η εκταμίευση θα γίνει μόνο αν η ελληνική πλευρά προβεί σε μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, Χανς Γεργκ Σέλινγκ και πρόσθεσε: «Είμαστε πεπεισμένοι οτι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Η κυβέρνηση δεν υλοποιούσε τις μεταρρυθμίσεις. Αυτο πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει. Δεν υπάρχει περίπτωση Grexit».

«Είναι καλή συμφωνία γιατί έχει ισχυρές δεσμεύσεις», υποστήριξε ο κ. Αλεξάντερ Στουμπ, Φινλανδός υπουργός Οικονομικών. «Πρέπει να ψηφιστούν τα νομοθετήματα από την ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσουμε και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει». Για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση σημείωσε ότι θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup καθώς είναι δύσκολο θέμα δεδομένου ότι ορισμένες χώρες χρειάζονται κοινοβουλευτικές εγκρίσεις για να δώσουν νέο χρήμα.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90